Kdy kam cestovat? Kde co nakupovat?

Kdy kam cestovat?

Každé roční období je vhodné na jinou dovolenkovou destinaci. To byste při výběru měli brát v úvahu. Jinak se vám může stát, že si extrémně vysokými teplotami pobyt u moře zbytečně pokazíte. obr_1.jpgLetné měsíce jsou nejvhodnější pro Středomoří. Egypt má sice celoroční tradici, ale na Nej více si ho užijete na podzim nebo na jaře. V Dubaji je to podobné, v letních měsících je tam až příliš horko. Do Karibiku můžete cestovat kdykoliv, ale vyhněte se mu na podzim, kdy jsou zde časté hurikány.

Když jsme s dovolenou nespokojení

Pokud jste po příchodu na dovolenou nespokojené, můžete si stěžovat. Pokud se objeví nějaký problém, nejlépe je ho řešit co nejdříve, přímo na místě s delegátem. Sepíše stížnost, která se následně po návratu z dovolené předá cestovní kanceláři i se zápisem z destinace.

Na delegáta se obracíme, i když nás zastihnou nepředvídatelné okolnosti, jako jsou zdravotní komplikace, ohrožení bezpečnosti, krádeže. V případě, že se rozhodnete pro dovolenou nejít, můžete zájezd stornovat. Stornovací poplatek začíná od 10% z ceny zájezdu, pokud je lhůta od nástupu na zájezd více než třicet dní.
"Při různých speciálních nabídkách a akcích platí někdy i vyšší stornovací poplatky," informuje Metwaly-Veiglová. "Samozřejmě, pokud se vyskytnou přírodní katastrofy nebo nepokoje v zemích, mohou klienti stornovat zájezd bezplatně."

Kde co nakupovat

Turecko: výrobky z kůže, oblečení, tašky, med, koření, sušené ovoce, oříšky.
Egypt: čaje, koření, šátky z hedvábí s ručně malovanými orientálními vzory.
Tunisko: parfémy, keramiku, datlový likér Tibarine, fíkového pálenku Boukha.
Řecko: šperky, sušené ovoce, med.
Chorvatsko, Itálie, Španělsko: likéry, víno, sušené ovoce.

Žádné komentáře:

Okomentovat